Portreti in umetniška dela po naročilu

Portreti in umetniška dela po naročilu

O portretih

Portret je umetniška upodobitev osebe, pri katerih je obraz in njegov izraz prevladujoč. Namen je prikazati podobo, osebnost in celo razpoloženje osebe. Iz tega razloga portret na splošno ni samo slika osebe. Vsebuje čustva in energijo, ki jo izraža portretiranec. 

"Z risanjem sem pričel ljubiteljsko, pozneje pa sem odkril in ustvaril mnogo več.
Ni napredovala samo moja tehnika risanja temveč moja osebnost.
Ustvaril sem samega sebe."

Portret ni samo upodobitev osebe...

Realističen portret je produkt desetletij vložene energije, vztrajnosti, razvoja tehnike in osebne rasti. Z leti sem razvil tehniko risanja, s katero lahko prikažem izrazito globino in detajle, ki mi omogoča, da se lahko približam skrajnem realizmu. 

Portretiranje zahteva odgovornost in spoštovanje saj sem mnenja, da je popačen portret žalitev do portretiranca. Vsak portret je poseben in unikaten, kakor smo mi, zato se nenehno trudim, nadgrajujem svojo tehniko, da lahko prikažem realno podobo osebe.

Portret - André Rieu (Violinist in dirigent) 2019

Portret je spomin...

Vsak portret ima svojo podobo, svoj pomen in svojo zgodbo.

Nenadomestljiv prijatelj...

"Nenadomestljiv, prijatelj, družinski član, terapevt, ki ti bo vedno stal ob strani in ti polepšal še tako turoben in težak dan. Odpeljal te bo na sprehod, ne samo fizično, temveč tudi mentalno. Dal ti bo tisto kar boš v danem trenutku potreboval, ne da bi se sam tega zavedal. Imajo pa samo eno veliko napako. Njihovo življenje je prekratko."

Portret - Najboljša prijatelja 2019

Portreti po naročilu in uokvirjanje

Uokvirjanje portreta po naročilu

Okvir za sliko je zaščitna in okrasna obroba za sliko. Omogoča varnejše in lažje prikazovanje dela, obenem pa sliko loči od okolice in jo z njo estetsko integrira.

Portret po naročilu

Postopek naročila portreta


1. Povpraševanje
: Za povpraševanje pišite na mail info@krisarts.si. V mailu navedite vaše želje, zahteve in obvezno rok prevzema risbe. Če gre za izdelavo portreta ali risbe je zaželjeno, da zaradi lažje izdelave ponudbe pošljete fotografije po katerih želite imeti izdelan vaš izdelek.


2. Rok izdelave: Risanje portreta zahteva psihično zbranost in fizično prisilno držo, zato je čas risanja razdeljen na več delov. Izdelava kvalitetnega realističnega portreta ene osebe traja od 14 dni oziroma več, odvisno od zahtevnosti. Zaradi možnosti zasedenosti terminov je pa zaželeno, da pošljete naročilo najmanj 30 dni  pred prevzemom, vendar bolje, da ne odlašate in si pravočasno zagotovite svoj termin.


3. Ponudba in dodatna naročila: V povratnem sporočilu vam pošljem ponudbo z vsemi informacijami, ustreznostjo fotografij in roku izdelave slike. Če se s pogoji izdelave in rokom strinjate se prične izdelava vašega naročila. 

Po želji poskrbim tudi za uokvirjanje izdelka. Uokvirjanje lahko traja tudi do 7 dni in glede na možnost izbire okvirja, cena pa je odvisna od izbire okvirja. Uokvirjen portret velikosti A3 (297x420) z obrobo paspartuja (cca 5cm) je ponavadi velikosti 50x70.

4. Izdelava: Med izdelavo vam pošljem vpogled v detajle in potek izdelave. Ko je izdelek končan prejmete vpogled še končni izdelek, če so potrebne kakšne dodelave ali spremembe. Ko je izdelek zaključen je impregniran z ustreznim impregnatorjem, tako je bolj obstojen.

5. Prevzem:
 Zaradi možnih poškodb in ravnanja z unikatnim umetniškim delom je zaželen osebni prevzem, možno pa je tudi pošiljanje preko pošte.


Dodatna vprašanja?


Kakšne fotografije so primerne za izdelavo portreta? 

Pogoj za izdelavo kvalitetnega portreta je kvalitetna fotografija, po kateri se bo risal portret. Zaželeno je, da je fotografija osebe približana doprsno, visoke ločljivosti, ostra in ustrezno osvetljena, kar nam omogoča že visokoločljivostna kamera na mobilnem telefonu. Zaželeno pa je tudi, da so fotografije poslane direktno preko maila, velikosti vsaj 1,5 Mb. Fotografije poslane preko socialnih omrežij ponavadi izgubijo kvaliteto in detajle.

Kako so narisani portreti? 

Portreti so narisani v grafitni in mešani tehniki s pastelom. Za izdelavo portretov se uporabljajo kvalitetni svinčniki ali pastel. Narisani so na kvaliteten, brezkislinski papir, ki s časom ne porumeni in impregnirani z ustreznim impregnatorjem za suhe tehnike risanja.

Ali je lahko risba sestavljen iz več fotografij?

Risba je lahko sestavljena iz večih različnih fotografij. V vsakem primeru je bolje in lažje povzeti čim več detajlov, če imam na razpolago več fotografij, tudi če gre za portret ene osebe. Razstavljanje portretov

Razstava portretov v vašem kraju?


Portreti so kot vizualna podoba osebne rasti, saj je razvoj tehnike zahteval osebno rast.

V kolikor bi si želeli ogledati portrete v vašem kraju sem na voljo za predloge in vprašanja na info@krisarts.si

Več o razstavi najdete v Posavskem Obzorniku

Portret Kristijan - Andre Rieu - KrisARTS

Pošljite povpraševanje


Za več informacij ali druge storitve, napišite katero področje mojega ustvarjanja vas zanima in natančneje opišite vaše želje kako vam lahko ustrežem. Potrudil se bom, da vam odgovorim v kratkem času in vam pomagal najti rešitev. Že v naprej se vam zahvaljujem za zanimanje in podporo.

Sledite mi na socialnih omrežjih...


Če vam je moje delo všeč in vas zanima več, mi lahko sledite na socialnih omrežjih, kjer delim upogled v moje stvaritve,  pozitivne, življenske ali motivacijske misli, ki vam lahko polepšajo dan ali pa preprosto dnevno, življensko vsebino.

Za vsako delitev vsebine, ki vam je všeč ali v namen podpore pa sem vam hvaležen.